05 diciembre 2015

Tarragona necessita el seu drakkar


Aquest és el segon post del blog sobre una localització cultural de Tarragona dins de la iniciativa de la Blogosfera tarragonina. En aquest segon post parlaré de la llibrería Drakkar, un establiment de caire fins fa poc insòlit a Tarragona.

Ja fa un any que va obrir les portes a Tarragona la llibreria Drakkar, al carrer d’Orosi. El valor d’obrir una nova llibreria ja és important en un moment com l’actual, on la revolució digital està colpejant a un sector que mostra la seva incapacitat d’adaptació als nous temps. Encara més en una ciutat   com Tarragona que fins fa poc es mostrava culturalment poc desperta i si afegim que la llibreria està especialitzada en novel·la fantàstica, terror, ciència ficció i jocs de rol i de taula podem pensar que l’Oliver i la Irene, els llibrers, estan definitivament bojos . Però Drakkar, en el seu poc temps d’existència, està demostrant la necessitat que tenim de llibreries físiques i com les noves tecnologies son un aliat enlloc d’una amenaça. 


Drakkar ha entès que una llibreria ha de fugir de ser una mera activitat comercial més i retornar a la seva condició d’espai cultural ciutadà. Un punt de trobada, on a més a més de poder adquirir un producte, podem descobrir, compartir i debatre. Proba d’això es el seu calendari d’activitats, on cada setmana es realitza algun esdeveniment: com un club de lectura, presentacions de llibres, jocs o xerrades sobre traducció, per exemple.




L’experiència no es limita a la llibreria, la seva web https://drakkarllibreria.wordpress.com/ ens permet accedir al seu blog on informa de novetats, el seu canal de youtube (un referent per les noves generacions). Drakkar, a més a més, es present a les xarxes socials mantenint un canal obert de comunicació amb els clients des d’on transmet novetats i les activitats que portarà a terme.

La oferta de la llibreria fa encara més necessària la seva existència a la nostra ciutat. Drakkar es centra en uns gèneres literaris tradicionalment maltractats culturalment com la fantasia o la ciència ficció, o productes d’oci com els jocs de rol i de taula, en molts casos ni tan sols considerats cultura tot i els seus demostrats beneficis educatius. 

Citant al recentment difunt Terry Pratchett, reconegut escriptor de literatura fantàstica, “Es la imaginació i no la intel·ligència el que ens fa humans”. Si no som capaços de que els tarragonins l’exercitin, mai seran capaços d’imaginar una ciutat millor. Per que imaginar quelcom és el primer i indispensable pas per posar-se a treballar a la recerca d’una fita.



No hay comentarios :

Publicar un comentario