07 diciembre 2015

Club de rol i jocs de taula Club Diògenes Tarragona


Aquest és el tercer post del blog sobre una localització cultural de Tarragona dins de la iniciativa de la Blogosfera tarragonina. Si el primer post va ser sobre un indret històric i el segon  sobre establiment, el tercer és sobre una associació, d’aquesta manera us ofereixo tres àmbits prou diferenciats. Aquest post tracta sobre l’associació Club Diògenes Tarragona club de rol i jocs de taula

El Club Diògenes Tarragona, és una associació sense ànim de lucre, que vam fundar l’any 2012 sis amics després de jugar a rol junts vint anys. No ens calia una associació, ni biblioteca, ni un local però vam decidir que no volíem dependre de cap de naltros per poder jugar i que disposar d’un local faria que la nostra partida setmanal no patís cap risc i també ens venia de gust tornar als jocs de rol una mica de tot el que ens han donat ells a naltros. Com vam veure que cap associació de la ciutat cobria les necessitats dels jugadors de rol, vam decidir a fundar la nostra pròpia amb els objectius de fomentar i donar a conèixer els jocs de rol o de taula, gaudir de la pràctica d’aquests i recolzar als jugadors de la ciutat per que poguessin jugar. 


Per tal d’aconseguir un lloc on jugar vam contactar amb l’Associació de Veïns de la Part Alta amb qui vam aconseguir arribar a un acord per utilitzar el seu local i amb qui hem establert unes excel·lents relacions. Cal a dir que el local, il·lustrat amb les imatges que acompanyen el post, és un lloc privilegiat, construït a la mateixa muralla de Tarragona, i amb una terrassa que gaudeix d’unes precioses vistes al mediterrani, per una banda, i a la catedral de la nostra ciutat per una altra. Una terrassa sobre la qual juguem a l’estiu, al vespre i a la fresca.


Un cop amb local vam començar a funcionar i en tres anys l’associació ha passat dels sis amics inicials a integrar a 30 i escaig jugadors. Alguns que no tenien lloc on jugar, altres que no tenien grup i (del que estem molt orgullosos) de persones itinerants que la seva feina els ha destinat a la nostra ciutat i es troben lluny de la seva família i amics. Aquest augment demostra que existia aquesta demanda a la ciutat i que som capaços d’obrir-nos a gent nova i integrar-los, de fet el grup original ja va haver de separar-se per integrar els primers jugadors que van arribar al club. Actualment ens trobem en el procés d’obrir una secció de jocs de taula per poder oferir més activitats i oferir les mateixes oportunitats als aficionats a un altre tipus de joc. 

Durant aquests tres anys a més de les 5 partides setmanals hem anat organitzant jornades obertes de rol, amb un format diferent a l’habitual: tractem d’oferir qualitat en un ambient reduït i amigable amb exemples de partides, presentacions d’autors i xerrades divulgatives sobre els jocs de taula i rol. 


Des del principi creiem que crear teixit associatiu amb altres entitats de la ciutat i participar en iniciatives culturals es un bon camí, per que els jocs de rol pensem que poden sortir de les taules dels jugadors i creiem que poden aportar a la nostra societat en diferents àmbits culturals i educatius i si no han tingut més incidència ha estat per la joventut de l’afició i per un error comunicatiu de molts dels seus practicants. 

Poc més us puc explicar aquí mateix, però podeu visitar el blog del club o seguirlo a twitter, facebook o google + i si esteu interessat en contactar amb nosaltres podeu escriure un email a clubdiogenestarragona@gmail.com o visitar la nostra pàgina de facebook https://www.facebook.com/ClubDiogenesTarragona .

No hay comentarios :

Publicar un comentario